Dagboek

Aantal berichten: 1016
Ga naar:   

Week 20-21; zangles, activiteitenweek, dikke knie, Israel producten

02 juni 2021

ISABEL  9 jaar en 11 maanden oud

Isabel krijgt heuse zangles! Ze is al twee keer geweest. Bij zangcoach Martine Salomons. Die ken ik natuurlijk heel goed smiley Omdat Isabel zo lekker aan het gitaarspelen is en lekker aan het zingen is bij het jeugdkoor (is ook weer begonnen, eindelijk!), wordt het misschien tijd voor een goede basis om het zingen verder op te bouwen. Eerst kijken hoe het gaat hoor, misschien doen we eerst een paar lessen. Maar ze vindt het erg leuk en leert nu al erg veel.
Gitaarles gaat ook prima, gitaarleraar Anne is erg tevreden. Lekker weer zingen dus én in de sporthal gymnastieken. Het komt allemaal weer op gang. Fijn!
Verder gaat het goed op school. Deze week de citotoetsen. Vorige week had ze al gelezen bij de juf en ze zit qua niveau op M7! (dat betekent: midden groep 7) Terwijl ze in groep 6 zit. Dus dat is echt supergoed. Ze is ook veel aan het lezen het afgelopen half jaar.  

YARA  12 jaar, 1 maand en 6 dagen oud

Yara is nog een week thuisgeweest met verkoudheid en toen kon ze eindelijk weer naar de groep. Ze is goedgemutst. Maar op tijd slapen, ho maar. Wat ze heeft weten we niet maar ze houdt het soms tot na middernacht vol. Overdag op de groep is ze dan nog wel goed te pas maar eenmaal thuis is ze wel moe hoor. Vind je het gek?
Vorige week heeft ze nieuwe schoenen gekregen, die zijn heel gaaf met een mooie zool en glimmende regenboogstipjes op de zijkant.  
Ook hebben we weer gezwommen op de dinsdagen maar de beide laatste keren sliep ze alleen maar en was ze mega relaxed, alsof ze in een wellness centrum was haha. 

RAMON  16 jaar en 11 dagen oud

Deze jongen is SWEET 16! 
Omdat hij nog midden in de examens zat hebben we het niet op zijn verjaardag, de 22ste, gevierd maar hebben we het afgelopen weekend lekker veel gebarbecued. De ene dag met de ene opa en oma, de andere dag met de andere opa en oma. Dat was erg gezellig!
Hij heeft een goed gevoel over zijn examens. Dan kwam hij thuis en vroegen we: "hoe ging het?". "Goed" zei hij. "Was het moeilijk?" "Neuh". Hem kun je de kop niet gekmaken. Afwachten maar. 10 juni de uitslag waarschijnlijk. 
En dan heeft hij deze week activiteitenweek. Zo zeg, wat gunden we hem dit. En zijn klasgenoten. Zo fijn dat het allemaal door kan gaan nu! Gisteren waren ze naar Amsterdam, vandaag naar Ameland, morgen naar een klimpark en vrijdag gaan ze naar Walibi. Elke dag met de bus vanaf school. Vooral vanmorgen was het vroeg opstaan maar hij had er weer zin in. 
Afgelopen zondag was Ramon voor het eerst cameraman in onze kerk. Het is allemaal niet zo ingewikkeld, behalve dan dat de camera waar hij achter stond steeds automatisch uitzoomt, dus dan moest hij de hele tijd het knopje ingedrukt houden. Maar het staat wel stoer hoor en zo wordt er steeds meer jeugd bij de teams betrokken. 


ERIC EN SANDRA

Laat Eric zich niet verstappen op zijn werk donderdag. Knie dik. Dezelfde knie waar hij vorig jaar aan is geopereerd. Ja hoor, kan er ook wel bij. Bij de huisarts geweest die voor hem een MRI heeft aangevraagd. Dat zou over een week of 2 a 3 plaatsvinden. Eenmaal thuis bedachten we dat het misschien wel sneller via zijn orthopeed zou kunnen, er zit toch nog garantie op de knie? laughhaha Dus gebeld en... de volgende dag al naar Stadskanaal voor de MRI en de week erop al een afspraak bij de orthopeed. Goed geregeld. De MRI ging prima. Na een paar dagen rust is zijn knie al een stuk beter trouwens en al niet meer zo dik. Maar we wachten af wat de arts zegt. Hij moet deze week ook heen voor zijn teen en er zal opnieuw een kleine operatie plaatsvinden want er zit nog altijd een pijnlijk en vervelend stukje nagelwortel. 

Ik ben erg druk geweest met de Israël producten, vandaar ook niet eerder hier geschreven. Er waren al mooie bestellingen en toen ik de afgelopen twee zondagen na de dienst bij de vitrinekasten stond om folders uit te delen ging het meteen ook al als een speer met de verkoop. Want mensen mogen gewoon de producten uit de kasten kopen, die vul ik wel weer aan. De eerste keer stond ik wat te klungelen, want ik had niet gedacht dat ze meteen wat wilden kopen. De tweede keer was ik er veel beter op ingespeeld. En had ik er een statafel bij, wel zo handig voor het afrekenen. Wat is het gaaf jongens! Dit is helemaal mijn ding. 
De vitrinekasten in de grote hal in de kerk staan trouwens prachtig. Niet te opzichtig maar toch opvallend genoeg. Arnold uit de kerk is met Eric mee geweest naar Tiel om de kasten op te halen (ze komen van een veiling van winkelinventaris). Frank heeft geholpen om de verlichting aan te sluiten. Nu gaan de spotjes in de kasten meteen aan als de verlichting van het pand wordt ingeschakeld. Top! Wat hebben we toch een mooie medewerking van zoveel gemeenteleden, wat is er veel enthousiasme. We zijn heel dankbaar!
Verder moet ik er mijn weg nog even in vinden wat handig is, op welke tijdstippen ik aanwezig zal zijn. De zaterdag was uiteindelijk toch geen goed idee omdat er dan niemand in het pand is. 
Omdat ik de webshop Yara's winkeltje al heb, en ik nog voldoende producten in de shop kan zetten, heb ik daar ook mijn Israël producten in gezet. Best een klusje, maar nu heb ik de voorraadadministratie handig via de webshop lopen én kunnen mensen gemakkelijk bestellen. Ik denk dat we vrijdag ook even persoonlijk naar Nijkerk gaan om bestelde producten op te halen dus als we nog iets voor je mee kunnen nemen?
Kijk maar eens: 
https://www.yaraswinkeltje.nl/c-5758437/israel-producten-emmen/

Week 19; examen, consulente, stop

17 mei 2021

ISABEL  9 jaar, 10 maanden en 15 dagen oud

En weer een leuke vakantieweek. Isabel verveelde zich wel af en toe want er waren best veel kinderen met vakantie. En ik was druk met Yara en de Israël producten en de verloting voor PKS Kids. Ze heeft me wel goed geholpen hoor. Dinsdag een fijn dagje bij opa en oma Jagersma geweest. Ze heeft veel spelletjes gewonnen daar. Ze vond het wel zielig voor oma hoor. Haha. Zaterdag kwam ze op de drone-foto die gemaakt werd van de leden van de gymnastiekvereniging, die bestaat dit jaar 75 jaar. Gisteren naar het kinderwerk van de kerk.    

YARA  12 jaar en 20 dagen oud

Vorige week is er wat gesnotter bij Yara geweest. Ik had nog wel een zelftest bij haar gedaan. Ik ga niet met haar naar de GGD, ik laat haar liever thuis en dan laten we onszelf wel testen als ze ons heeft aangestoken. Maar een zelftest is gemakkelijk te doen en ik weet precies hoe ik haar vast kan houden en kan snel anticiperen op hoe ze erop reageert. De test was goed uitgevoerd en negatief. Verder was er niet veel aan haar te merken en was ze lekker vrolijk en helder. Fijn getut, op de iPad gewerkt, tv gekeken, gewandeld. 

RAMON  15 jaar, 11 maanden en 25 dagen oud

Ramon is aangenomen op de opleiding AV-specialist op het Noorderpoort college in Groningen! Nu alleen nog "even" zijn examen Mavo+ halen. Vandaag gaat het beginnen! Hij heeft goed gestudeerd, veel proefexamens gemaakt en die gingen goed. Hij maakt zich er verder niet zo druk over, gemiddeld staat hij er gemiddeld voor laugh dus als hij dat gemiddelde vasthoudt komt hij er prima door.  Zaterdag wordt hij alweer 16 jaar!

ERIC EN SANDRA

De instructiedag voor nieuwe consulentes in Nijkerk was erg leuk! Samen met nog een stel luisterden we naar Beatrijs die ons van alles vertelde over de administratieve kant en over de producten zelf. Ze had een heerlijke lunch van rijkelijk belegde bolletjes bereid voor ons. Na afloop kregen we onze eerste doos met producten mee. Die heb ik thuis natuurlijk eens helemaal uitgepakt en op de tafel uitgestald. Het ene is nog leuker en lekkerder dan het andere. De dagen erna moest ik de voorraad gaan verwerken, prijsstickertjes op de artikelen plakken, een administratie opzetten. Kassabonnen besteld en de iZettle (contactloos betalen) weer onder het stof vandaan gehaald (die gebruikte ik voor de oliën) en ingesteld voor de Israël producten. Social media bijgewerkt. Etiketjes in de catalogi geplakt. 
En nu... ben ik er helemaal klaar voor. De mensen uit de kerk en om me heen zijn zo enthousiast, dat geeft wel vertrouwen. Moet eerlijk zeggen dat ik het een uitdaging vind om juist nu te starten. Juist nu, nu er raketbeschietingen over en weer zijn tussen Israël en Hamas. Juist nu, nu de haat tegen Israël oplaait en men protestacties voert. Maar ik weet ook dat dit moet gebeuren, Israël is altijd al het pispaaltje geweest als er onrusten zijn. Terwijl de wereld ze niet snel genoeg kan vinden voor de nieuwste uitvindingen.
Ik sta achter Israël en door consulente te zijn laat ik dat nog eens extra blijken. 
Morgen worden er vitrinekasten door Eric en Arnold (van de kerk) opgehaald uit Tiel, die worden meteen in de kerk gezet en dan kan ik gaan inrichten. Er zitten slotjes op dus ik kan de producten gerust laten staan. De bedoeling is dat ik zaterdag live in de kerk aanwezig ben om rechtstreeks te verkopen en verder moet ik even kijken hoe het loopt. Moet ik er vaker zijn, of niet? Dat moet de toekomst uitwijzen. Lichte kriebel. Maar ook erg veel zin!

Eric zit middenin een "stop" van zijn werk en dat betekent werken op feest- en zaterdagen. Dat is minder leuk. Hij loopt heel wat af: op zijn stappenteller staan regelmatig 8000 tot 10000 stappen. Gelukkig gaat het met zijn teen erg goed. Heel soms tintelt het nog iets.

Week 18; meivakantie, zaterdagopvang, PKS kids verloting

10 mei 2021

ISABEL  9 jaar, 10 maanden en 8 dagen oud

Lekker vakantie gevierd deze week. Vooral fijn gespeeld: kleuren, op de iPad, met de playmobil, met buurkinderen. Van donderdag op vrijdag ging ze logeren in Borger en had het daar geweldig. Voetballen met haar (hele) grote neef en elektrische gitaarspelen met haar andere (hele) grote neef. Samen met tante Gerdy een moederdagcadeau geknutseld. Een en al gezelligheid dus. 
Zaterdag met mij op stap want we gingen Yara wegbrengen en ik ging daarna moederdag-cadeautjes kopen. Ach, zo gezellig ook! Ze kreeg een telefoontasje van me en een tiktok mondkapje (die ze nooit op hoeft maar het gaat om het idee). Isabel kwam op het lumineuze idee om een mooie grote agenda uit te zoeken voor moederdag. Want met de Israël winkel gaan er heel wat afspraken en notities gemaakt worden. Wat goed bedacht! Maar ja, hoe draag je zo'n agenda bij je, mijn kleine handtas is niet groot genoeg. Tsja... dan moet je een mooie grote schoudertas shoppen laugh Wat vervelend nou haha. Een prachtige tas, ruim genoeg voor agenda, notitieblok, iPad en wat ik meer nodig ben voor mijn winkeltje. Ik was er helemaal happy mee en Isabel ook! We sloten het shoppen af met een terrasje, daar had Isabel zo'n zin in! Nou, doen we dat toch, meid. Heerlijk broodje gehad en ondanks de frisheid toch genoten.   

YARA  12 jaar en 13 dagen oud

Omdat we problemen hadden met de rolstoelbus ging Yara met de taxibus naar het zwembad en ging ze zwemmen met begeleidster Gerda. Fijn dat dat zo kon! Verder veel gegiebeld op het luchtkussen wat ze bij de Vuurtoren hadden. Ja dat vindt ze leuk! En zaterdag ging ze voor het eerst naar de zaterdagopvang van de Vuurtoren. Na een gesprekje met een andere moeder tijdens het zwemmen twee weken geleden kwam ik op dit idee. Ze doen hele andere dingen dan doordeweeks en hebben er alles bij de hand voor Yara. Zolang we geen andere logeeropvang hebben gevonden (en zal ook wel lastig worden), is dit toch net even lekker dat Yara om de week zaterdags fijn vermaakt wordt. Kunnen Isabel en ik nog meer van die gezellige dagjes houden laugh

RAMON  15 jaar, 11 maanden en 18 dagen oud

Allemaal spannende dingen de afgelopen paar dagen. Al zul je dat aan hem niet merken. En alles ging even goed. Het gesprekje bij Route34 verliep prima en hij mocht gisteravond zijn kopie ID en verdere gegevens al afgeven. Ze zitten nog met de maatregelen van de overheid, maar wellicht dat Ramon in juni kan beginnen. Zondagochtend meegekeken bij het technisch team in de kerk en veel gezien en informatie opgedaan. Hij vond het erg interessant. En dan vanmorgen naar Groningen geweest voor een eerste selectiegesprek voor de opleiding AV-specialist. Ook dat ging erg goed, de leraar was enthousiast over zijn showreal-filmpje. Persoonlijk hield ik mijn hart vast erover, maar joh, ik moet dat gewoon loslaten; hij kan dat prima! Morgen wordt al bekend of hij bij de tweede selectieronde zit. Isabel en ik hadden hem gebracht en rondom de school een eindje gelopen tijdens het wachten. Op de terugweg langs de Mac geweest en daar in de harde wind op het terras gezeten. Koude patatjes en de servetten vlogen ons om de oren maar hee, terras is terras laughWat een heerlijke enthousiaste medewerker daar, zo vrolijk en opgewekt en behulpzaam. Wat een man. Woensdag moet Ramon naar zijn eigen school voor een examen opstelling, kijken hoe het voelt in zo'n examen lokaal of zo.  

ERIC EN SANDRA

Ik haal me weer van alles op de hals want ik ben gestart met voorbereidingen voor een online verloting voor stichting PKS Kids. Er moet gewoon wat binnenkomen nu na jaren niets te hebben georganiseerd. Er zijn wél bankkosten en websitekosten. En wat willen we graag voor de gezinnen iets doen. Dus er gaan weer megaveel brieven en mails de deur uit en de aanvraag voor de vergunning is gedaan. Kost veel energie maar als ik het niet doe, doet niemand iets en dan kunnen we de stichting wel opdoeken. Zo gaat het echt niet langer. Er wordt gelukkig nu wel wat meer meegedacht door de andere gezinnen dus hopelijk komt het toch nog allemaal goed! Heb je iets dat leuk is om te verloten? Wat zou je ons er blij mee maken. Schroom niet en laat het ons weten op s.snippe@trinedmail.nl

Morgen ga ik naar Nijkerk voor een training tot consulente, ik ben heel benieuwd. Ik heb het handboek al doorgelezen en word er alleen maar enthousiaster door.
Verder een geweldige moederdag gehad. Oooh wat een mooie cadeautjes toch heartEn dan vooral die zelfgemaakte he wink Al heel vroeg een uitgebreid ontbijt gehad omdat Ramon al om 9:00 in de kerk moest zijn. 's Middags opgesplist naar onze ouders geweest om een leuke Mandevilla plant te brengen en even wat te drinken. 

Week 17; verjaardag Yara, bijbaantje, naar de kerk

03 mei 2021

ISABEL  9 jaar, 10 maanden en 1 dag oud

Wat heeft Isabel deze week gedaan? We gingen Yara's verjaardag vieren, ze ging spelen met de buurkinderen, met haar vriendin van school en met haar vriendin uit Coevorden. Ze ging buiten gymmen. Gitaar oefenen en een stukje spelen voor opa en oma. Gitaarles gehad, hier lag ze weer een beetje dwars en ze was eigenwijs. Soms heeft ze van die momenten. Dan kun je er niks mee aanvangen, zo ook de gitaarleraar niet. Het nieuwe liedje was stom, ze zat te spelen met de plectrum die weer eens binnenin de gitaar viel. Zucht. Haha. Misschien was ze wel moe van school. Maar... nu lekker twee weken meivakantie. Gisteren naar de zondagschool geweest van de kerk en hoewel ze eerst geen zin had omdat het vorige week zo rommelig was met drukke jongens, heeft ze het er toch erg leuk gehad! Gelukkig maar.  

YARA  12 jaar en 6 dagen oud

Yara heeft een supergezellige verjaardag gehad! Toch wel bezoek gehad, hou ze ook maar eens tegen he die opa's en oma's? Wel 's middags buiten kunnen zitten in het zonnetje. Ze is flink verwend met een stevige iPad houder, kleding, douchegel, geld en heel veel kaartjes! Veel lieverds hebben een kaartje gestuurd, vooral van de Kanjerpost. Wat een fijne organisatie is dat toch. Haar kastdeur hangt helemaal vol. Genieten! Er is nog een zomer rolstoelcape uit Amerika onderweg, die kwam helaas niet meer op tijd voor haar verjaardag. 
Op de groep heeft ze maandag haar verjaardag gevierd. De rest van de week een fijn weekje gehad. Zaterdag gewandeld en een terrasje gepakt. Yay we mogen weer!

RAMON  15 jaar, 11 maanden en 11 dagen oud

Lekker al meivakantie. Natuurlijk wordt er wat geleerd voor het examen maar ook is hij flink aan het gamen en series kijken. En er was een Koningsdag-toernooi van tennis op woensdag. Binnenkort gaat hij waarschijnlijk een bijbaantje doen bij Route 34, een restaurant in het dorp naast ons. Gisteren is hij er even langsgeweest om te vragen (heel nerveus was hij haha), en de eigenaar had wel interesse. Vooral omdat Ramon bijna 16 is en dan wat langer mag doorwerken. Wordt vervolgd.
En van onze kerk hebben ze hem gevraagd voor het technisch team, hij mag camerawerk doen voor opnames en livestreams op YouTube. Volgende week achter de schermen meekijken, en de week erop al achter de camera. Hij vindt het best spannend hoor maar wij vinden het wel gaaf dat hij er op die manier misschien wat tussenrolt bij de kerk en zich er thuis gaat voelen. Want de jeugdgroep vindt hij niet zo leuk. 


ERIC EN SANDRA

Het was feest gisteren! Want we gingen sinds meer dan een jaar weer naar de kerk! Eric was al vaker geweest vanwege de BHV maar gisteren gingen we echt voor de dienst met z'n tweetjes, met tickets en al. Isabel ging naar de zondagschool. Voor het eerst dat ik een dienst meemaakte in ons nieuwe gebouw. Ik had gewoon zin om me op te maken en netjes aan te kleden en in vol ornaat naar het feest te gaan. Het is wel even wat anders dan in pyjama op de bank de livestream bekijken. Whaha. En wauw wat was het weer gaaf. Ik had even waterige oogjes. Wat had ik het gemist. En ja, het was een beetje surreëel met al die lege stoelen ertussen en met mondkapjes naar binnen moeten. En ja, ik voelde me wel wat opgelaten tussen zoveel mensen want dat blijf ik spannend vinden in deze tijd. Maar ik liet het los en genooooot! Heerlijk. We hadden Orlando Bottenbley als gast-voorganger en wat kon hij het mooi vertellen. De muziek stond me wat te hard maar nadat mijn oren waren gewend kon ik er echt van genieten. Precies de songs die Eric en ik zo geweldig vinden.

Mijn Israëlwinkel avontuur gaat al bijna beginnen. Ik ben alvast pagina's begonnen op Facebook en Instagram. Ik kon het niet laten laugh Gaan jullie de pagina's vast liken en volgen? Dan zijn jullie de eersten! Ik heb m'n eerste bestelling al binnen en ik heb er zin in om heel veel mooie Israël producten te verkopen. Maar eerst volgende week naar de instructiedag in Nijkerk. 

Hoera! Yara is 12 jaar!

27 april 2021

We vieren een mooi feestje vandaag!

 

 

klaasje

27 april 2021 14:23:20

van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Yara, 

wat gaat de tijd vlug, wij wensen jullie Gods zegen en een fijne dag.yes