Welkom bij de Snippe Kids

Ramon (16), Yara (12) en Isabel (10)

 RAMON 
is een prachtvent en (meestal) heel lief voor zijn zusjes.
Hij houdt van tennis en gamen en gaat alweer naar de examenklas van de MAVO! Hierna wil hij een opleiding tot cameraman volgen. 


YARA
is een "bijzonder" meisje zoals dat zo mooi heet. 
Ze heeft een zeldzame chromosomenafwijking; het ernstige syndroom "Pallister-Killian" (PKS). Hierdoor is ze slechthorend, heeft ze lage spierspanning waardoor ze niet zelfstandig kan zitten en staan, ze kan niet praten, niet zelf eten en spelen en ze heeft een ernstige verstandelijke beperking. Maar ze is ons lieve tevreden toppertje met een prachtige lach en we zijn heel trots op haar!
Ze gaat 9 dagdelen naar het KDC de Vuurtoren in Emmen waar ze het erg naar haar zin heeft. 

Bekijk op
YouTube de documentaire van RTV Drenthe over Yara (jan. 2010). 


ISABEL
Een heerlijke eigenwijze meid met een pittig maar ook erg gevoelig karakter. 
Ze heeft het heerlijk op school en speelt met alle vriendjes en vriendinnetjes uit haar klas. Nu alweer groep 6! Ze is gek op koala's en Tiktoks maken. Ze speelt gitaar en zingt graag. Ze is heel zorgzaam voor Yara. 
Samen met de ouders van Fleur (PKS) hebben wij een Nederlandse Pallister-Killian Stichting opgericht: Stichting PKS Kids Nederland. Bezoek de website.Sandra maakt haarknipjes voor je lieve meid. Een deel van de opbrengst gaat naar PKS Kids Nederland, het overige is bestemd voor speciaal (spel)materiaal voor Yara. Kijk op de website www.yaraswinkeltje.nl


Een nieuwe activiteit die Sandra heeft opgepakt in mei 2021 is consulente zijn voor het Israël producten centrum in Nijkerk. Binnen de eigen regio Sleen/Emmen gaat ze producten verkopen. Het is op vrijwillige basis maar haar hart ligt bij Israël, nu Yara het zo goed doet qua gezondheid heeft ze meer tijd én zo komt ze weer eens onder de mensen. Volg en like haar eigen Israël winkel op facebook.com/israelproductenemmen of kijk voor de producten op Yara's winkeltjeEric is in zijn vrije tijd sportverzorger bij ZZVV maar doet ook sportverzorging, massage en triggerpoint therapie aan huis. De opbrengst hiervan gaat naar Yara. www.triggerpointmassagesleen.nlIn ons dagboek `vertellen` de kids hun eigen verhaaltje. Zo krijg je een kijkje in ons gezinsleven met een bijzonder kindje waarbij het er gelukkig vaak ook héél normaal aan toe gaat.

We vinden het erg leuk om reacties en post te ontvangen, dit waarderen we zeer en geeft ons veel steun. Dus schroom niet en laat een berichtje achter in het gastenboek of bij het dagboekstukje. 

Veel leesplezier!

U kunt ons mailen op s.snippe@trinedmail.nl

 

Meer over de kids...